Het 'k' woord moet exclusief blijven
'Kanker' zegt meer over jou dan over mij!
Als je weet wat kanker aanricht gebruik je het woord misschien juist wel om iemand diep te raken. Maar als je weet dat 1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen
te maken krijgt met de een of andere vorm van kanker, dan is kanker eigenlijk niets bijzonders meer. Of moeten we zeggen: "kanker is zo aanwezig, zo
ingrijpend en zo dramatisch, dat woord moeten we exclusief houden voor deze vreselijke ziekte"?
'Schelden doet geen pijn', wordt wel eens gezegd, maar zodra je zelf of in je nabijheid met kanker wordt geconfronteerd ga je daar anders over denken.
Inmiddels hebben miljoenen mensen in Nederland direct of zeer indirect te maken met kanker. Vaak genoeg lees je dat een bekende Nederlander kanker heeft
en met succes is behandeld maar net zo vaak lees je dat kanker het eindstation was.
Maar ook je oma, buurman of zusje kan kanker hebben of krijgen!
Sluipmoordenaar
Kanker ligt op de loer, door onze manier van leven (roken, sex, drank, energieverbruik, zonlicht, eten) of simpelweg doordat we er vatbaar voor
zijn, kanker kan een aanleg zijn die de een wel heeft en de ander niet. 'Kanker in de familie' is veelvoorkomend. Waarom gebruiken velen dat woord
dan toch om argumenten kracht bij te zetten of is het juist omdat je niet meer weet wat je moet zeggen en dan dus maar 'kanker dit' en
'kanker dat' roept?
Ik denk het laatste, als jij vindt dat je het woord 'kanker' moet gebruiken dan zegt dat meer over jou dan over degene die je aanspreekt.
Meer woorden kan ik niet verzinnen, ik vind het dom als je volksziekte nummer één nodig hebt om je mening te geven. En bedenk dat jij,
je moeder, je tante, je oma of je liefje ook een keer aan de beurt zal zijn. Geen één gezin, GEEN ÉÉN, ontkomt aan kanker!
STA OP TEGEN KANKER
Hieronder een gezonde long en een door kanker aangevreten, als je longen in deze staat verkeren ben je zo goed als opgegeven.
Sake proeverij
Japanse sake is gemaakt van rijst, het proces heet fermentatie dus niet distillatie. Je spreekt dan ook van brouwen, niet van stoken of distilleren. Wel heeft
sake veel weg van wijn, het alcoholpercentage ligt doorgaans iets hoger dan bij wijn: tussen de 14% en 18%. Sake rijpt 6 tot 24 maanden in grote tanks
op lage temperaturen.
Dat sake altijd warm gedronken wordt is een fabel, de meeste sake is juist lekkerder als je hem koud drinkt. Een advies geeft Sakelicious u uiteraard graag,
1.800 brouwerijen in Japan leveren 10.000 verschillende sake's.
>>> ...lees hier meer over de eerste Japanse slijterij in Europa...